Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Full fart i kostymateljén

Produktionen av kostymer till föreställningen Barnen från Frostmofjället är i full gång. Kläder till 23 karaktärer ska tas fram. Just för tillfället handlar mycket om att slita ner och ha sönder kläder och skor för att få till rätt look.

– Mycket av de här kostymerna har vi hittat här, i teaterns kostymförråd. Annat köper vi in från till exempel second hand-butiker, berättar kostymmästare Anette Hägglund.

En av huvudkaraktärerna i pjäsen är geten Gullspira som följer barnen på deras vandring över fjället. Getskinn är för hårt att sy i så därför är Gullspiras dräkt gjord av fårskinn.

– Kostymen är gjord på ett nät och sydd i olika skikt för att det inte ska bli alldeles för varmt där inne, berättar Anette.

Föreställningen har premiär 15 december på Sundsvalls Teater.

fredag 17 november 2017

comments powered by Disqus