Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Fucking Åmål

”Är du lesbisk? Förlåt. Jag bara undrar. Du behöver inte svara. Jag tycker det är coolt. Killar är alltid så dumma i huvudet.”

Agnes känner sig ensammast i hela världen och Elin vill bara att något ska hända! Agnes älskar Elin, men inget talar för att det någonsin ska bli de två. Förrän Elin plötsligt går på fel fest och småstadslivet i Åmål tar en helt annan vändning. Allt i Elins liv ställs på sin spets, och med den förälskade moppekillen Johan Hult på ena sidan och Agnes på den andra måste hon ta reda på vem hon egentligen är.

Den storslagna romantiska komedin Fucking Åmål trollband en hel generation när den hade biopremiär 1998 och nu återväcks berättelsen för teaterscenen. Det är en berättelse om längtan, identitet och om allas lika rätt till kärlek.

Från och med tisdag den 27 oktober klockan 16:00 kan du se föreställningen streamad på Voyd.se


Vi förhåller oss självklart till Folkhälsomyndighetens rekommendationer så att teaterbesöket blir tryggt och säkert för alla. 

Arrangörsinformation

Premiär 2 oktober 2020

Turnéperiod Hösten 2020

Turnéområde Västernorrland, Gävleborg, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten

Målgrupp Vuxen & ungdomar offentlig

Medverkande 5 skådespelare

Längd c:a 75 minuter

Minsta scenmått 10 x 6 meter, takhöjd 4, 4 meter

Bärhjälp 4 personer

Strömkrav 63 A

Artiklar och recensioner

Kultfilm hittar hem på scenen

Sundsvalls Tidning,

Läs hela artikeln

Fucking Åmål blir teater

P4 Västernorrland,

Läs hela artikeln

”Fucking Åmål” på scen – Teater Västernorrland först i landet

SVT Västernorrland,

Läs hela artikeln

Fucking Åmål - nu som pjäs

QX,

Läs hela artikeln

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.