Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Kurage

Om 80-talets Sverige och en samtid i panik.
En infektionsläkare hittar ett dödligt virus. En präst viger sitt liv åt de smittade. En begravningsentreprenör som är en av de första att begrava offren.

Kurage är ett nyskrivet drama baserat på verkliga händelser, en berättelse om tre personer som stod upp i stormen och gjorde det de ansåg vara rätt i en samtid av fördömande. Föreställningen riktar fokus på civilkurage under AIDS-epidemin i Sverige och de verkliga händelser och öden som karaktärerna levt och tagit del av. En svindlande historia om människovärde, mod och hopp.

Scenrummet förvandlas till en kapsel som med nyskriven musik tar oss bakåt i tiden till åttiotalet för att landa i vår samtid. Vem är den som står upp för människovärdet idag? Hur synliggör vi civilkurage i dagens samhälle? Vem är hjälten i mitt liv?

Kurage är en samproduktion mellan Teater Västernorrland, Folkteatern Gävleborg och Riksteatern. Under november turnerar föreställningen i Gävleborgs län, se spelschema:
Folkteatern Gävleborgs föreställningar i Gävleborgs län.

Artiklar och recensioner

Drabbande dokumentär om virus och medkänsla

Svenska Dagbladet,

Läs hela artikeln

”Kurage” hamnar nästan otäckt rätt i tiden

Expressen,

Läs hela artikeln

"Kurage" – varsamt och starkt om en 100 procent dödlig smitta och det vackra som föds i dödens närhet

Sundsvalls Tidning,

Läs hela artikeln

Premiär för teaterpjäs om AIDS-epidemin: "Det känns fint att låta det få liv igen"

SVT Västernorrland,

Läs hela artikeln

Kurage - om civilkurage under AIDS-epidemins Sverige

Kulturnytt i P4,

Läs hela artikeln

Tufft att ställa upp för drabbade när andra flyr: "Rädslan är också ett virus"

Sundsvalls Tidning,

Läs hela artikeln

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.