Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Min vän fascisten

Välkommen på ett riktigt sommarparty! De sex debattglada barndomsvännerna har samlats för en fest och är fyllda av förväntan. Diskussionerna är på topp när en ung militärklädd främling dyker upp och idyllen rubbas. Han vill också vara med och umgås med det glada gänget.

Det är upptakten till Teater Västernorrlands vassa och musikaliska äventyr Min vän fascisten som spelas på Konsertteatern i Sundsvall.

Det är en smågalen och elak föreställning där fördomarna haglar och gapskratten emellanåt fastnar i halsen.

Berättelsen sätter våra mänskliga svagheter under en lustfylld lupp i denna tonsatta politiska satir och skådespelarna sjunger sig genom hela den fartfyllda musikalen. Ja, alla sjunger hela tiden!

Höstens stora musikalsatsning har en omfattande ensemble med sju skådespelare och tre musiker.

Upphovsmännen bakom Min vän fascisten är Klas Abrahamsson och Erik Gedeon som även skapade succémusikalen “Ingvar – en musikalisk möbelsaga” som spelades på Teater Västernorrland 2016.

Lördag den 26 oktober finns det möjlighet att möta skådespelarna efter föreställningen i ett samtal med Teater Västernorrlands dramaturg Alexandra Loonin. Det börjar cirka 18:15.

Onsdag den 30 oktober är det en föreställningsintroduktion med regissör Rasmus Lindberg och dramaturg Alexandra Loonin. Den är klockan 18:15.

OBS! För dig med känslig hörsel, under korta delar av föreställningen kan ljudvolymen i lokalen vara hög.

Artiklar och recensioner

En av de allra bästa produktionerna som vår länsteater levererat

Sundsvalls Tidning,

Läs hela artikeln

Så blir Teater Västernorrlands höstrepertoar

SVT nyheter Västernorrland,

Läs hela artikeln

Teaterhösten i Västernorrland

P4 Västernorrland,

Läs hela artikeln

Musikalen"Min vän fascisten" handlar om det förlorade politiska engagemanget

Sundsvalls Tidning,

Läs hela artikeln

Musikalen ”Min vän fascisten” sätter våra mänskliga svagheter under lupp

Spotlight - Taltidningen Västernorrland,

Läs hela artikeln

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.