Här är Katitzis produktionsteam

Vecka 43 samlades hela Katitzis produktionsteam.  Nu startar repetitionsarbetet med Teater Västernorrlands stora musikaliska familjesatsning som har premiär den 27 december. Men innan premiär är det massor av jobb som ska göras.

Scenograf, regissör, kostymör, koreograf, kostymmästare, dekormålare, snickare och smed, skådespelare, musiker, scenmästare, producent, marknadsförare, ljusdesigner, maskör, ljudtekniker, fotograf med flera. Listan kan göras lång när en stor teaterproduktion skall sjösättas. Alla med olika kunskaper och erfarenheter. Alla lika viktiga i den kreativa processen.

 Scenograf Anna Olofsson har jobbat länge med sitt uppdrag.

– Scenografiarbetet är en lång process som med Katitzi startade för nästan ett år sedan. Det tar tid att hitta rätt uttryck och man behöver vända och vrida på tankar och idéer innan de får fäste och kan bli till verklighet. Scenografin får ytterligare liv, karaktär och rätt stämningar med hjälp av Eriks Nordlanders ljusdesign. Det är en väldigt rolig och spännande resa!

I verkstaden håller scenografin på att ta form och det snickras och målas för fullt. Snickare, scenmästare, dekormålare och smed producerar alla olika delar efter Annas ritningar och löser eventuella utmaningar tillsammans. Allt skapas från grunden och ibland får man vara lite extra kreativ för att de ska fungera.

– För mig som dekormålare är fonden ett fyra gånger fyra meter stort tyg men för scenmästaren är det frågan hur vi kan hantera den rent praktiskt i lokalen. Måste vi montera den i bitar eller montera den i ett stycke är frågor som kan komma upp. Allt handlar om ett bra lagarbete, säger Eva-Karin Fröberg som är frilansande attributmakare och dekormålare.

Om en vecka byggs scenografin på plats och då kan ensemblen flytta in på scenen och fortsätta sina repetitioner i rätt miljö. Just nu repeterar de i en av teaterkvarterets repetitionslokaler.

I kostymateljén är det också bråda dagar.

-Vi har fått kostymtecknare Cecilia Götesdotters skisser och gjort alla  mönsterkonstruktioner så nu ska vi sätta igång att sy och tillverka kostymerna, säger Mona Källström som är en av teaterns två anställda kostymmästare.

Skisser på kostymer

Kostymdesigner Cecilia Götesdotters inspirationsbilder och skisser till de olika karaktärerna i Katitzi.

Modell över scenografi

Scenograf Anna Olofsson presenterar en modell av scenografin.

Kvinna målar teaterdekor

I verkstaden jobbar Eva-Karin Fröberg med att dekormåla scenpodier som skall se ut som betong.