Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Kurage tillbaka i september

Föreställningen hann knappt ha premiär innan reserestriktionerna tvingade oss att ställa in vårens föreställningar. Nu har vi äntligen hittat nya datum för denna hyperaktuella pjäs. 1-10 september spelar Kurage på Sveateatern i Sundsvall. Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer så att teaterbesöket blir tryggt och säkert för alla. Max 32 personer tas in i publiken och placeras på avstånd från varandra.
 
Kurage är ett nyskrivet drama baserat på verkliga händelser, en berättelse om tre personer som stod upp i stormen och gjorde det de ansåg vara rätt i en samtid av fördömande. Föreställningen riktar fokus på civilkurage under AIDS-epidemin i Sverige och de verkliga händelser och öden som karaktärerna levt och tagit del av. En svindlande historia om människovärde, mod och hopp.

Kurage är ett samarbete mellan Teater Västernorrland, Folkteatern Gävleborg och Riksteatern.

torsdag 28 maj 2020

comments powered by Disqus