Gisela Nilsson

Skådespelare

060-658 54 19

Gisela Nilsson har varit anställd på Teater Västernorrland sedan 1990, med vissa avbrott. Hennes debut här var Bengt Bratts Mottagningen. Exempel på andra populära föreställningar hon medverkat i är En Kvinna av Dario Fo, PygmalionStjärnfallKunde Prästänkan så kan väl du, Svårast är det med de värdelösa, Cabaret, Tribadernas natt, Blodsbröder och Århundradets kärlekssaga, Det finns så många sånger, Vildhussen och senast musikalen Ingvar.

Gisela har också stått för idé och manus till En Resa med Ulla Billqvist. Dessutom skrev och skapade hon föreställningen Älskar, Älskar Inte under hösten 2005 och Var är Glamouren? år 2009. Gisela är konstnärlig ledare för Lunchteatern sedan starten 2007 och numera även producent. Hon är också initiativtagare till den årliga Jul-/Vinterfrossan som hon både medverkat i, skrivit texter till och regisserat.

Gisela har sneglat åt revyhållet och medverkade i Mittrevyn 2005. Hon har också regisserat ett antal föreställningar på Teater Västernorrland bland andra Kabare TakrasAudiens och Vinterfrossan 2013 och Julfrossan 2015. Med Teater Åkerman regisserade hon Madre Mia, och Genvägar (även inspelad för SVT 2). Med Teater Soja har hon regisserat bl.a. Magen Växer, Pappa vi har fått en bebis, Leos Rosa blues, Mästerdetektiven Mogens Märkvärdiga detektivbyrå och En humla i hatt – en pryl om Beppe.

Gisela har medverkat i olika kortfilmer som Film Västernorrland producerat genom åren, regisserade av Peter Snickars och Måns Berthas. Senast medverkade hon i Underverket av Jonatan Brynielsson.

Galleri