Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Nu tar vi familjeföreställningarna på turné i länet

Nu ska familjeföreställningarna ut på de stora scenerna i länet. Det är Teater Västernorrlands nya treårssatsning tillsammans med Härnösand, Kramfors och Sollefteå. Först ut är musikalen Pinocchio som har premiär den 15 februari på Sundsvalls Teater nästa år. Biljetter till föreställningen släpps den 26 september.

Under tre år har Teater Västernorrland genomfört en stor satsning på familjeföreställningar för den stora scenen. Barn har fått ta del av de stora berättelserna, senast i våras Pelle Svanslös. Det vill vi fortsätta med och tar nu ännu ett kliv i den utvecklingen.

Från och med 2020 blir det en treårig satsning där familjeföreställningarna även ska ut på tre andra stora scener i vårt län, i Härnösand, Kramfors och Sollefteå.

– Vi är så glada att kunna bjuda fler barn i länet på den teatermagi som familjeföreställningarna innehåller. Det stärker också vår vision om Teater Västernorrland som en angelägenhet för alla länsbor, säger Kristoffer Berglund, konstnärlig ledare för barn och unga.

Den här satsningen görs i samarbete med Härnösands Teaterförening, Kramfors Scenkonst, Kramfors musikalfestival och Sollefteå riksteaterförening.

Först ut är Pinocchio som har premiär den 15 februari 2020 på Sundsvalls Teater. Den klassiska sagan har trollbundit generationer av människor och nu görs storslagen musikal på berättelsen om trädockan som vill bli en riktig människa. Till musikalen är det nyskriven musik av medlemmar ur glamrockgruppen The Ark.

Det är häftig musik, storslagna scener, smygande skräck, knasig humor och en stark historia om kärleken mellan en levande trädocka och en pappa. Det är en berättelse som är mörkare än den som Disney målat upp på film och den beskriver en pojke som varken vill gå i skolan eller arbeta, och gång på gång gör han sin pappa Gepetto besviken.

Boken om Pinocchios äventyr skrevs av Carlo Collodi 1881 och Teater Västernorrland utgår från dramatikern Martina Montelius version av berättelsen. Regisserar gör Martin Rosengardten.

fredag 20 september 2019

comments powered by Disqus