Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Nypremiär på sportlovet av publikfavoriten Buffa hjälper till

För alla sportlovslediga familjer spelar Teater Västernorrland föreställningen Buffa hjälper till på Sveateatern i Sundsvall nästa vecka. Onsdagen den 4 mars är det nypremiär på den populära föreställningen, som spelas ytterligare tre eftermiddagar under sportlovsveckan i Sundsvall innan den går på turné i övriga länet.

Föreställningen om Mulle Mecks hjälpsamma hund spelades under 2012 över hela Västernorrland. Lovorden haglade från både publik och recensenter. Nu har alla en ny chans att se den uppskattade föreställningen.

Buffa hjälper till är en föreställning alla barn borde få se och jag är övertygad om att den kan glädja många vuxna också. Det är en teaterupplevelse av hög kvalitet som jag hoppas att så många som möjligt nu tar chansen att ta del av, säger Lena Engqvist Forslund, teaterchef.

I huvudrollen som hunden Buffa ser vi Victoria Kahn, som sedan skådespelardebuten på Kungliga Dramatiska Teatern som sexåring, kunnat ses i flertalet teateruppsättningar, filmer och TV-serier.

Buffa hjälper till bygger på den populära barnboken med samma namn, skriven av Georg Johansson och illustrerad av Jens Ahlbom. I Teater Västernorrlands uppsättning är dramatiseringen gjord av Örjan Lidén, som också komponerat musiken till föreställningen.

måndag 2 mars 2015

comments powered by Disqus