Om Teater Västernorrland

Teater Västernorrland är länets egen teater med uppdrag att spela teater för både barn och vuxna i hela Västernorrland. Publikmötena sker i olika lokaler – i allt från klassrummet till den stora scenen.

Teater Västernorrland har en ensemble med fast anställda skådespelare, därtill korttidsanställs ett antal skådespelare på pjäskontrakt eller säsong. På teatern finns också en mängd andra yrkesgrupper representerade. Allt från musiker, maskörer, belysningsmästare, kostymmästare och snickarmästare till scenmästare, producenter och administration.

Ett viktigt uppdrag är att samverka med andra aktörer inom teaterområdet, och att uppmuntra, inspirera och sprida kunskap om teaterområdet.

Teater Västernorrland bildades i Härnösand 1972 under namnet Västernorrlands Regionteater. 1984 etablerades Sundsvallsensemblen, som fokuserade på att spela vuxenteater i Sundsvall. 1986 bytte teatern namn till Mittlänsteatern. 1990 slogs de båda ensemblerna ihop under namnet Teater Västernorrland och hela teatern flyttade till Sundsvall. 2008 blev Teater Västernorrland en del av Scenkonst Västernorrland. 

Nyhetsbrev

Vill du få information om premiärer, evenemang och erbjudanden?

Anmälan till vårt nyhetsbrev