Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Premiär för den hisnande satiriska musikalen ”Min vän fascisten”

”Min vän fascisten” är Teater Västernorrlands humoristiska och musikaliska äventyr spelas på Konsertteatern i Sundsvall i höst med premiär den 11 oktober.

– Det är en hisnande satirisk revy om politisk uppgivenhet där allting framförs genom sång i 25 olika musikstilar, säger Rasmus Lindberg, regissör.

Sex debattglada barndomsvänner har samlats för en fest och är fyllda av förväntan. Diskussionerna är på topp när en ung främling i nazistuniform dyker upp och idyllen rubbas. Han vill också vara med och umgås med det glada gänget. Den unge mannen har fått för sig att nazism är något bra men när medelklassmänniskorna försöker upplysa honom om vilka partipolitiska alternativ det finns så uppstår stora problem.

Tynande känsla av samhörighet

– Jag har närmat mig pjäsen genom att försöka ta ut dess spretighet och också försökt förtydliga den politiska diskussion som pjäsen vill föra. Både om det politiska klimatet i Sverige idag och vår tynande känsla av samhörighet, säger Rasmus Lindberg.

Berättelsen sätter våra mänskliga svagheter under en lustfylld lupp i denna tonsatta politiska satir och skådespelarna sjunger sig genom hela den fartfyllda musikalen. 

Av skaparna bakom succémusikal

Upphovsmännen bakom ”Min vän fascisten” är Klas Abrahamsson och Erik Gedeon som även skapade succémusikalen “Ingvar – en musikalisk möbelsaga” som spelades på Teater Västernorrland 2016.

onsdag 9 oktober 2019

comments powered by Disqus