Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Pressinbjudan: Välkommen till ett smakprov ur vårens musikteater om Kai Gullmar

Media hälsas välkommen till ett smakprov ur musikteaterföreställningen Det finns så många sånger med Teater Västernorrland.

Det finns så många sånger är en färgstark föreställning som berättar historien om Kai Gullmar – född och uppvuxen i Sundsvall och en av sin tids främsta schlagerkompositörer. 

– Kai Gullmar var en fascinerade kvinna som valde den mansdominerade musikbranschen, trots familjens ifrågasättande. Hon passade inte in i dåtidens utseendeideal och var öppet homosexuell. Tack vare det blev hon en förebild för många. I den här föreställningen vill vi hylla Kais styrka och mod och samtidigt dela med oss av hennes musikskatt, säger regissören Therese Söderberg.

Manuset, som är skrivet av Lars T Johansson och bearbetat av Therese Söderberg, innehåller glädjefyllda musiknummer likväl som allvarsamma frågeställningar om att söka sin identitet och att våga gå sin egen väg.

– Teater Västernorrlands ambition är att producera föreställningar om livsöden och historier, som har sitt ursprung i vårt län eller som på andra sätt angår oss som bor här. Kai Gullmars historia är mitt i prick och jag är glad över att den nu tar plats på Sundsvalls Teater, säger Lena Engqvist Forslund, teaterchef.

Ensemblen har repeterat sedan mitten av januari och 14 mars är det premiär på Sundsvalls Teater. Nu finns möjligheten att få ett smakprov från föreställningen och samtidigt träffa ensemblen, teaterchef Lena Engqvist Forslund, regissör Therese Söderberg och manusförfattare Lars T Johansson.

Välkommen att ta del av Kai Gullmars historia och musik!

När: 17 februari, kl:14:00

Var: Sundsvalls Teater

Anmälan: Kontakta Sara Andersson

måndag 16 februari 2015

comments powered by Disqus