Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Scenkonst Västernorrland och P4 Västernorrland erbjuder garanterat smittfri kultur i etern

På måndag startar ett samarbete mellan Scenkonst Västernorrland och Sveriges Radio P4 Västernorrland. Varje dag måndag till torsdag kommer teater eller musikinslag att livesändas.

– Vi är båda bäst på liveframträdanden så det är roligt att vi kan göra det här tillsammans, säger Susanne Helsing, kanalchef P4 Västernorrland.

Sedan en vecka tillbaka gapar salonger och scener tomma till följd av utbrottet av Corona/covid19. Såväl föreställningar som konserter har ställts in till och med den 13 april.

– I en tid när kulturutbudet i samhället tillfälligt näst intill eliminerats känner vi att vi i vår smittfria kanal kan bidra med en skärva kultur, säger Susanne Helsing, kanalchef på P4 Västernorrland.

Teater Västernorrland är först ut på måndag. Konceptet är ett slags jourhavande skådespelare som serverar texter, dramatik eller poesi efter lyssnarnas behov. Teaterchef Kristoffer Berglund menar att speciella omständigheter också gör att man behöver bli kreativ.

– Vårt främsta syfte är att nå hela länets medborgare med teater och det kan vi göra tillsammans med P4 Västernorrland. Just nu behövs berättelser, röster och känslor mer än någonsin, säger Kristoffer Berglund.

Musiker ur Nordiska Kammarorkestern kommer med start på tisdag genomföra popup-konserter på olika platser hos folk som behöver. Musikchef Elisabet Ljungar drar paralleller till konserterna från de italienska balkongerna och uttrycket ”La musica non si ferma!”.

– Salongerna kan stänga men musiken stänger aldrig ner. Med det här samarbetet vill vi inge hopp, glädje och tillförsikt i en orolig tid, säger Elisabet Ljungar.

fredag 20 mars 2020

comments powered by Disqus