Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Stipendium till Teater Västernorrlands länsregissör

Länsregissör Iso Porovic har tilldelats Fastighetsanställdas Förbunds Kulturstipendium, bland annat för föreställningen Vredens dagar.

Motiveringen lyder:
För ett samlat konstnärskap, för sin kamp mot orättvisor, för sitt artisteri, för sina texter, för sitt tydliga ställningstagande för integration och mångfald. Genom brinnande intresse och med professionell regi hjälper han teatergrupper och lyfter nivån på amatörteatern. Spelet om hungermarschen i Ådalen 1917 är ett av många bevis på hans kunnande och engagemang för att med teaterns hjälp lyfta angelägna samhällsfrågor.

– Det här är frågor jag verkligen brinner för och som är grundläggande i allt jag gör. Jag är oerhört stolt över att mitt arbete uppmärksammas på det här sättet, säger Iso Porovic.

Stipendiet på 20 000 kronor delas ut underFastighetsanställdas Förbunds kongress 25-27 maj.

torsdag 24 maj 2018

comments powered by Disqus