Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Stort tryck på vårens lunchteater – tre av Jacke Sjödins föreställningar helt slutsålda

Den 12 februari är det premiär för vårsäsongen av  Lunchteatern. Det har varit en rykande åtgång på biljetter och redan är det slutsålt på föreställningar av Jacke Sjödins lunchlåda och Silvio möter Cornelis.

– Det är väldigt roligt att kunna bjuda på Jacke och att folk ser det och sedan köper biljetter, säger Gisela Nilsson, bokningsansvarig.

Som vanligt är det ett väldigt varierat utbud som Gisela Nilsson presenterar i årets säsong av Lunchteatern.

Dessutom är det en större satsning på kvällsföreställningar, tre tillfällen i Sundsvall och ett tillfälle i Härnösand under våren.

Trycket på biljetter har varit stort sedan de släpptes och nu är flera föreställningar redan slutsålda. Det är lapp på luckan på Jacke Sjödins lunchlåda, både dag- och kvällsföreställning, i Sundsvall den 12 februari och dagföreställningen i Härnösand den 13 februari.  

– Jacke är alltid Jacke och hans ordekvilibrism är helt fantastisk. Vi får se vad han bjuder på, kanske något om valet, säger Gisela Nilsson.

Även dagföreställningen av Silvio möter Cornelis i Sundsvall den 12 mars är slutsåld.

– Det känns väldigt roligt att Ann Kristin Hedmark vill komma hit med sin föreställning, säger Gisela Nilsson.

I föreställningen Silvio möter Cornelis blir det en musikalisk träff mellan latinamerikas mest hyllade vissångare, kubanen Silvio Rodriguez, och den svenske skalden Cornelis Vreeswijk. Deras sånger känns besläktade med både sensualism, socialt patos och den musikaliska traditionen. Medverkar gör Ann Kristin Hedmark på sång, Erik Steen på gitarr och Kettil Medelius på piano.

De andra föreställningarna som kommer i vår är Minnesbilder, Bergman och musiken, Bang, Vattnet och Kom ihåg! Köp mjölk, skaffa barn.

fredag 1 februari 2019

comments powered by Disqus