Bild på Albin Grenholm
Bild på Albin Grenholm

Våra skådespelare

Albin Grenholm

Skådespelare

Albin Grenholm är frilansande skådespelare.

Albin Grenholm utbildades på Teaterhögskolan i Stockholm och fick sitt stora genombrott 2016 i och med rollen som Kimmo i den svensk- franska samproduktionen Midnattssol på SVT i regi av Måns Mårlind/Björn Stein. 

Albin har medverkat i ett stort antal Tv-serier de senaste åren- där han bl.a setts i Beck, SVT-serien Äkta Människor, humorserien Leif & Billy och långfilmen Rosa Moln i regi av Alexis Almström. 

På teaterscen har Albin uppmärksammats för sina roller i bl.a Äldreomsorgen I Övre Kågedalen på Turteatern i Stockholm och Jävla Parasiter på Teater Tribunalen/Teater Västernorrland. Han har även medverkat i TV-serien av Jägarna säsong 1 i regi av Jens Jonsson och ungdsomserien Eagles på SVT-play.

Albin Grenholm hade huvudrollen som John Lindgren i långfilmen Eld & Lågor i regi av Måns Mårlind/Björn Stein som beskrivits som en svensk Moulin Rouge. Albin sågs senaste i den kritiker rosade Svt-serien Kalifat och TV4:as Fartblinda säsong 1 som bygger på ekonomi journalisten Carolina Neuraths bok med samma namn. 

Albin Grenholm är nu aktuell i en av huvudrollerna i säsong 2 av Fartblinda och nyinspelningen av 90-talsklassikern Vinterviken för Netflix samt i den Cannes Filmfestival nominerade långfilmen Bergman Island i regi av Mia Hansen-Løve.

Säsongen 21/22 ser vi Albin i En handelsresandes död.