Teater Västernorrland söker Dramapedagog

Teater Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.

Teater Västernorrland producerar föreställningar för vuxna, barn och ungdom. Teatern har också en omfattande främjandeverksamhet, som omfattar såväl dramapedagogisk verksamhet som stöd till fria kulturlivet och amatörteatern. Vi har vår hemmascen i Teaterkvarteret i Sundsvall och turnerar i hela Västernorrland.

Nu söker vi en dramapedagog!

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som dramapedagog ansvarar du för planering och genomförande av Teater Västernorrlands pedagogiska verksamhet, såväl i skolan som på fritiden. I skolverksamheten handlar det om att leda teaterworkshops med elever i skolan, fortbilda lärare samt producera lärarhandledningar till teaterns produktioner för barn och unga. För hela verksamheten kan det handla om att ta emot referens- och provpublik. Dramapedagogen är ofta delaktig i researcharbete för framtida produktioner. I fritidsverksamheten leder dramapedagogen lovverksamhet såväl i teaterhuset i Sundsvall som i samverkan i någon av länets övriga kommuner.

Vem är du?

Som dramapedagog är det viktigt att du är självgående, flexibel och lyhörd. Du har förmåga att bygga goda relationer och delta i olika nätverk eftersom du i ditt arbete har kontakt med många människor. Som person är du kommunikativ, strukturerad och engagerad. Det är viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och är en positiv och social person.

Vi söker dig som har utbildning inom drama, pedagogik, teater, eller annan förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi förutsätter att du har gedigen kunskap om förutsättningarna i den svenska skolan.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
B-körkort är ett krav.
Heltid. Tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Tillträde 15 november eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kristoffer Berglund, teaterchef, tel 070-3008310, kristoffer.berglund@teatervasternorrland.se
Victor Wigardt, Teaterförbundet avd 13, victor.wigardt@teatervasternorrland.se

Ansökan i form av din meritförteckning och ett personligt brev skickar du till jobb@scenkonstvasternorrland.se
Din ansökan vill vi ha senast den 13 juli 2020.
Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post och märk ansökan med referensnummer: 5011