onsdag 11 augusti 2021

Lunchteatern byter skepnad till Mat&Teater och satsar på barn och turné

Nu får fler orter får ta del av de populära föreställningarna och särskilda lördagar för barnfamiljer står på menyn.

Mat&Teater är ett utvecklat koncept av Lunchteatern. Nytt för hösten är Mat&Teater för barn. Föreställningarna kommer att visas på lördagar och är anpassade för barn mellan 4-8 år och även menyn kommer att vara barnanpassad. Teaterchef Kristoffer Berglund hoppas att det ska bli en bra aktivitet att göra tillsammans med familjen.

- Det ska vara roliga, fartfyllda och livsbejakande föreställningar. Det känns fint att kunna kombinera det med en barnfavorit på matbordet, säger han.

Under hösten kommer en Mat&Teater för barn att presenteras. Premiären blir i oktober med Dotterbolaget och clownföreställningen Trio Smack. Till våren väntar bland annat Mamma Mu och Kråkan.

Säsongens Mat&Teater-premiär blir dramatenskådespelaren Anders T Olssons föreställning Sufflören.

- Det är en varm komedi där publiken får möta en sufflör. Den är väldigt rolig och drastisk.

Ambitionen är också att utöka antalet orter som får besök.

- Tidigare har vi bara spelat i Sundsvall och Härnösand. I höst lägger vi till Söråker dit Lotta Ramel och Ann-Charlott Franzéns Vänner. I princip. kommer. Vi får se hur vi kan utöka det ytterligare, säger Kristoffer Berglund.

På höstens meny står även Teater Västernorrlands skådespelare Helena Svartling som tillsammans med pianisten Patrik Norman gör föreställningen Vilda expeditioner. Och sist men inte minst blir det efterlängtad Julfrossa med Jacke Sjödin som ifjol fick skjutas upp på grund av pandemin. Teaterchefens framtida planer för konceptet är att hitta fler nyskapande sätt att kombinera mat med teater.

- Det kan vara allt från föreställningar som utspelar sig i baren till mer interaktiv middagsunderhållning. Vi får se, möjligheterna är oändliga, men det kommer inte denna säsong, säger Kristoffer Berglund.

Maten kommer i Sundsvall att lagas och serveras av Berg & Hjort Foajén och biljetterna släpps den 26 augusti. Konstnärligt ansvarig för Mat&Teater är Åke Arvidsson.

Teater

Trio Smack

MAT & TEATER

Läs mer

Teater

Vilda expeditioner - överlevnadsmanual för känsliga själar

MAT & TEATER

Läs mer

Teater

Sufflören

MAT & TEATER

Läs mer