torsdag 18 april 2024

Musikalisk resa genom Mellanöstern på Teater Västernorrland

Under titeln ”Sången är livets hjärtslag” bjuder Teater Västernorrland och skådespelaren Robert Hannouch in till en kväll fylld med arabisk musik. Robert Hannouch hälsar Sundsvallspubliken välkommen: Följ med oss på en eklektisk och härlig musikalisk resa genom Mellanöstern!

Den 2 och 3 maj fylls Teater Västernorrlands stora scen med arabisk musik. Skådespelaren Robert Hannouch och musikerna Khaldoun Jawish, Brusk Dido och Mohammed Ismail som spelar oud (stränginstrument), saz (stränginstrument) och derbakeh (trumma) bjuder bland annat på folkkära ikoners sånger. Några utvalda låtar är dessutom översatta till svenska.

- Arabisk musik har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har fått utlopp för otroligt många känslor genom den och nu vill jag dela med mig av det. Jag är jätteentusiastisk över att få dela med mig av den bredd som arabisk musik bjuder på! Sist vi spelade blev det både allsång och dans, förhoppningsvis blir det så även med Sundsvallspubliken, säger Robert Hannouch.

Robert Hannouch är frilansande skådespelare och har spelat på många teaterscener. Hos Teater Västernorrland har han medverkat i bland annat Next to Normal, Pippi Långstrump, Saker vi äter när ingen ser på, och just nu Loranga, Masarin och Dartanjang. Han har varit med i film, TV-serier, medverkat i musikaler på West End och uppträtt på Beiteddine Festival i Libanon och körat bakom Elton John vid ett flertal tillfällen. Till hösten spelar Robert i succéföreställningen Arv på Dramaten.

Konserten pågår 1 timme och 50 minuter inklusive paus. Sången är livets hjärtslag sattes ursprungligen upp av Folkteatern Gävleborg.