Teaterchefen Kristoffer Berglund uppklädd i frack med spotlight bakom. Teaterchefen Kristoffer Berglund uppklädd i frack med spotlight bakom. Teaterchefen Kristoffer Berglund uppklädd i frack med spotlight bakom.

tisdag 28 november 2023

Sen kväll med Kristoffer - nytt grepp från Teater Västernorrland

Genom ett nytt koncept bjuder Teater Västernorrlands teaterchef Kristoffer Berglund in till en kväll med underhållande gäster, livemusik, djupgående samtal och musikquiz. Huvudgäst till första tillfället är superaktuella William Spetz.

Under rubriken ”Sen kväll med Kristoffer” presenterar Teater Västernorrland en serie av kvällar med livemusik, sanningen om livet bakom kulisserna på teatern, djupdykning i angelägna teman och spännande gäster. Vid första tillfället bjuds publiken på ett ärligt och uppriktigt samtal om karriären, livet och om sorg med kvällens hedersgäst, skådespelaren och komikern William Spetz, aktuell med Netflix-serien Tore.

- Vi har sökt efter ett format där vi kan bjuda in publiken till en mer avspänd tillställning och där vi dels får visa upp alla otroliga människor som finns på teater och dels kan fördjupa teaterupplevelserna, och nu har vi hittat Sen kväll, säger Kristoffer Berglund, teaterchef Teater Västernorrland.

Premiären för Sen kväll med Kristoffer äger rum torsdag 7 december kl 20:00-21:30 på Konsertteatern. Teaterchefen själv leder publiken genom programmet som innehåller:

  • Samtal med William Spetz
  • Sing-a-long med ensemblen från publiksuccén Next to Normal
  • Panelsamtal med forskare inom biologi, historia och teater som sett föreställningen Next to Normal och reflekterar utifrån sina perspektiv
  • Inblick i yrket och historien bakom kostymerna med kostymmästare Tina Olofsson
  • Musikquiz med fina priser framfört live av ensemble och orkester.

Bloco-gänget som driver Teaterbaren håller öppet så att det finns möjlighet att äta, dricka och mingla under kvällen. ”Sen kväll med Kristoffer” kommer att genomföras en gång per termin, nästa gång blir till våren och då kommer utgångspunkten vara föreställningen "Jag for ner till bror".