Texten Teater Västernorrland 50 år festligt designat Texten Teater Västernorrland 50 år festligt designat Texten Teater Västernorrland 50 år festligt designat

måndag 14 mars 2022

Teater Västernorrland 50 år!

Under 2022 fyller Teater Västernorrland 50 år. Det firas med Familjedag, kalas och rundvandringar med 50-årstema.

Jubileumsåret invigs med familjedag på Teater Västernorrland 19 mars. Det bir ett stort tårtkalas där barnen bland annat får prova teatersmink, kostym och tillverka rekvisita. Och hälsa på någon av skådespelarna ur Pippi Långstrump som värmer upp inför eftermiddagens föreställning.

Firandet fortsätter sedan med sommarteater. Jubileumsrevyn ”Det stora 50-årskalaset” har premiär 18 juni på Murberget i Härnösand och till den bjuds samarbetspartners och andra in för ett riktigt 50-årskalas. Föreställningen spelas därefter utomhus i hela Västernorrland, turnén avslutas med sju föreställningar på Norra Berget i Sundsvall.

- Det känns otroligt att vi har funnits nära västernorrlänningarna sedan 1972. Min dröm är att vi får fortsätta skapa angelägna och underhållande upplevelser på länsbornas egen teater länge till så att fler får uppleva teatern, säger Kristoffer Berglund, teaterchef.

Firandet avslutas med en riktig teaterfest när Goldonis ”Två herrars tjänare” får premiär 15 oktober. I samband med föreställningarna erbjuds rundvandringar med 50-årstema på teatern.

Historia

Teater Västernorrland är en av 21 länsteatrar och bildades i Härnösand 1972 under namnet Västernorrlands Regionteater. Sundsvallsensemblen såg sitt ljus 1984 och fokuserade på att spela vuxenteater i Sundsvall. 1990 slogs de båda ensemblerna ihop under namnet Teater Västernorrland och hela teatern flyttade till Sundsvall. 2008 blev Teater Västernorrland en del av Scenkonst Västernorrland.

Affischbild för Familjedag på Teater Västernorrland. Ung flicka kikar fram genom en röd ridå.

Teater

Familjedag på teatern

Lördag 19 mars kl 10:00-13:00

Läs mer