Musikal, svett & tårar

Gästspel

60 min

Efter mer än ett decennium på den svenska musikal- och teaterscenen bjuder skådespelaren och musikalartisten Petter Snive in till en alldeles egen musikalkabaré förpackad i regnbågens färger, strösslad med såväl svett som tårar.

Med musik från våra mest älskade musikaler ställer han till med en avskalad, men absolut inte sparsmakad show. Paljetter, kinky boots och färgsprakande glamour möter det enkla torparlivet i Duvemåla. Genom personliga berättelser, humor och innerlighet tolkar han musikalpärlor på ett helt nytt sätt. Tillsammans med den hyllade konsertpianisten Eric Skarby och slagverksdrottningen Rebecca Meiselbach blir guldet verkligen inte till sand när han intar scenen.

Petter Snive har imponerat i produktioner som Chess på Göteborgsoperan, Les Miserables på Spira, Kristina från Duvemåla och American Idiot på Cirkus samt Kulla-Gulla på Kulturhuset Stadsteatern. Hösten 2023 spelade han i succémusikalen Next to normal på Teater Västernorrland, där han också gjort roller i Min vän fascisten och Sverigepremiären av Fucking Åmål. Sedan 2022 turnerar Petter även med den gripande HBTQ-monologen Komma Ut för skolungdomar. Sommaren 2024 medverkar han i 9 to 5 på Uppsala Stadsteater och We Will Rock You på Dalhalla.

Eric Skarby har bland annat dirigerat Kristina från Duvemåla på Cirkus och varit kapellmästare för hyllade Klaus Nomi på Kungliga Operan.

Rebecca Meiselbach har bland annat synts i tv-programmet Doobidoo där hon spelar slagverk i husbandet. Hon har även spelat med artister som Lill Lindfors, Eric Gadd och Ola Salo.

Musikal, svett & tårar togs fram i samarbete med Kulturhuset Parkteatern 2024.

Petter Snive
Eric Skarby - piano
Rebecca Meiselbach - slagverk

Idé & regi: Petter Snive
Kostym: Viktoria Nygren
Affischfoto: Sofie Hederstierna
Föreställningsfoto: Sara P Borgström. Samtliga foton är tagna i samband med Parkteaterns sommarturné i Stockholm.

Biljetter

Musikal, svett & tårar

fredag 13 september, 19:00

Teater Västernorrland

Läs mer

fredag 13 september, 19:00

Symbols

Musikal, svett & tårar

lördag 14 september, 16:00

Teater Västernorrland

Läs mer

lördag 14 september, 16:00

Symbols