Pippi Långstrump

22 januari - 10 april

Passar från cirka 5 år.

Var inte ängslig mamma!  Jag klarar mig alltid!  Jag är ju världens starkaste!”

När Pippi Långstrump flyttar in i det öde Villa Villekulla på Tommy och Annikas gata blir ingenting sig likt igen. Med sig har hon en häst, en apa och en kappsäck full med guldpengar. Med Pippi som ny granne blir det uppenbart för syskonen att det är självklart att man kan bära en häst och att sockerdricka visst växer på träd. Men att bo helt ensam utan föräldrar, det går bara inte för sig! Den rättrådiga Fröken Prysselius ser det som sin plikt att bringa ordning i kaoset och kontaktar polisen. 

Familjeföreställningen om den normbrytande Pippi Långstrump innehåller musik, akrobatik och en stor ensemble. Självklart fylld av humor, vänskap och massa styrka, men också med plats för den ensamhet och sårbarhet som känns igen från originalet. 

Föreställningsbild från Teater Västernorrlands uppsättning av Astrid Lindgrens Pippi Långstrump. Prusiluskan blir skrämd av Herr Nilsson.
Föreställningsbild från Teater Västernorrlands uppsättning av Astrid Lindgrens Pippi Långstrump. Pippi och Pippis pappa gör high-five i Villa Villerkulla
Föreställningsbild från Teater Västernorrlands uppsättning av Astrid Lindgrens Pippi Långstrump. Teater ensambeln framför musikalnummer på färgglad scen.

Av: Astrid Lindgren

Musik av Georg Riedel och Jan Johansson
Manus: Jonna Nordenskiöld
Dramaturg: Alexandra Loonin
Regi: Dennis Sandin
Scenografi och kostym: Stine Martinsen
Ljusdesign: Erik Nordlander
Maskdesign: Jessica Hedin
Komposition och arrangemang: Anders Ortman
Inspelad musik: Nordiska Kammarensemblen
Koreografi: Rémi de Carvalho och Mahé Nithardt

Förlag: Nordiska ApS - Köpenhamn

Vackert tårta dekorerad med blommor och växter. Inför Teater Västernorrlands föreställning Tårtbagaren

Teater

Tårtbagaren

27 maj 2022

Läs mer
Skådespelare iförd kråkkostym och kodräkt på scen i Teater Västernorrlands uppsättning av Mamma Mu och Kråkan.

Teater

Mamma Mu och Kråkan

MAT & TEATER

Läs mer
Affisch bild till Teater Västernorrlands föreställning Hitta Hem. Huvudrollsinnehavaren Gisale Nilsson sitter vid ett bort med en hög judiska skor och sin mammas gamla brev och dokument.

Teater

Hitta hem

Nypremiär 1 november

Läs mer