torsdag 13 juni 2024

Premiär för Teater Västernorrlands sommarföreställning Cirkusmysteriet - kostnadsfria föreställningar i hela länet

Teater Västernorrland ger sig ut på sommarturné med Cirkus Elvira. Det blir en livfull familjeföreställning där publiken får följa Lasse och Maja som slår sina kloka huvuden ihop för att lösa det mystiska Cirkusmysteriet. Premiär lördag 29 juni i Nackstaparken. - Att sammanföra cirkusartister och skådespelare i ett deckaräventyr med fantastiska kostymer och nyskriven musik det är faktiskt helt ljuvligt!, säger Isabelle Moreau, regissör.

När cirkusen kommer till Valleby blir flera ur publiken bestulna under föreställningarna. Stadens polismästare står handfallen och kontaktar därför LasseMajas detektivbyrå för att få hjälp med att lösa det kluriga cirkusmysteriet. Fem skådespelare och lika många cirkusartister bjuder in till en fängslande föreställning fylld av musik och – såklart – cirkuskonster.

- Familjeföreställning är en så fin genre där upplevelsen över generationsgränserna sträcker sig långt efter att ridån gått ned , ibland i flera år. Nu kommer cirkus Splendido till stan med alla sina knasiga figurer och en tjyv som verkar stjäla från publiken... som tur är finns Lasse o Maja där för att tillsammans med polismästaren lösa mysteriet, säger Isabelle Moreau, regissör.

Cirkusmysteriet är baserad på Martin Widmark och Helena Willis kända barnböcker om LasseMajas detektivbyrå. Efter premiären i Nacksta, Sundsvall turnerar föreställningen i Västernorrland, totalt spelas 14 föreställningar. I många kommuner har ett tätt samarbete mellan teatern, näringsliv och föreningsliv möjliggjort att föreställningen kan ges kostnadsfritt till barn och familjer. Allt sker utomhus under bar himmel och publiken ombeds ta med egna stolar. Föreställningen är cirka en timme lång och rekommenderas från fem år.