En handelsresandes död

2 oktober - 20 november

3 tim 20 min inkl paus.

Ska du säga som det är? Eller ska du fortsätta ljuga?
Ditt livs dröm har rasat samman. Din chef tror inte på dig längre. Du inser att dina barn inte är lyckliga. Ja, du är inte speciellt lycklig själv heller för den delen. Vad händer om du inte lyckas? Vem är du då?

Du förflyttas till Brooklyn, New York. Året är 1949 och du får följa den handelsresande säljaren Willy Loman och hans familj under ett dygn, Willys sista i livet. Det är ”Den amerikanska drömmens” storhetstid, men Willy Loman är den stora förloraren.

En faders orealistiskt höga förväntningar på sina söners framgång, en son som vill bli accepterad för det han är och en mor och fru som vill vara alla till lags, skapar en ohållbar livssituation och ett stort familjedrama uppstår.

Här kan både vuxna och unga identifiera sig med karaktärerna som tar upp ett lika aktuellt ämne idag som då, framgångshetsen.

Se Lennart Jähkel i sitt livs drömroll som Willy Loman. Det konstnärliga teamet från Min vän fascisten kommer tillbaka! Rasmus Lindberg regisserar och Stine Martinsen gör scenografi och kostym till detta familjedrama med stor ensemble.

En handelsresandes död är en av de största moderna klassikerna i amerikansk dramatik som spelas om och om igen på teatrar över hela världen.

Föreställningsbild från Teater Västernorrlands uppsättning av En handelsresandes död med Lennart Jäkel. Man håller tal på scen i dramatisk belysning.
Föreställningsbild från Teater Västernorrlands uppsättning av En handelsresandes död med Lennart Jäkel. Familj i 50-tals kostym diskuterar runt ett bord på scen.
Föreställningsbild från Teater Västernorrlands uppsättning av En handelsresandes död med Lennart Jäkel. Man sitter vid ett bord med fångar i fängelse.

Regi: Rasmus Lindberg
Scenografi och kostym: Stine Martinsen
Maskdesign: Sari Nuttunen
Ljusdesign: Patrik Bogårdh

Originaltitel: Death of a salesman 
Manus: Arthur Miller
Svensk översättning: Jakob Hirdwall

Förlag: Nordiska ApS 

Affisch bild till Teater Västernorrlands föreställning Hitta Hem. Huvudrollsinnehavaren Gisale Nilsson sitter vid ett bort med en hög judiska skor och sin mammas gamla brev och dokument.

Teater

Hitta hem

Nypremiär 1 november

Läs mer
Affisch bild till Teater Hallands nytänkande uppsättning av Jane Austins Stolthet och Fördom. Fem män i georgisk kostym står i en växtfylld arkad.

Teater

Stolthet och fördom

Gästspel

Läs mer

Teater

Julfrossa

25 november - 18 december

Läs mer