Affisch bild till Teater Hallands nytänkande uppsättning av Jane Austins Stolthet och Fördom. Fem män i georgisk kostym står i en växtfylld arkad. Affisch bild till Teater Hallands nytänkande uppsättning av Jane Austins Stolthet och Fördom. Fem män i georgisk kostym står i en växtfylld arkad. Affisch bild till Teater Hallands nytänkande uppsättning av Jane Austins Stolthet och Fördom. Fem män i georgisk kostym står i en växtfylld arkad.

Stolthet och fördom

Gästspel

2 tim och 30 min inkl paus.

Tillsammans med fem manliga skådespelare utforskar regissören Anna Sjövall det kvinnliga rummet utifrån Jane Austens klassiska roman.

Med stor kärlek till historien om systrarna Bennet och deras friare, ger de sig i kast med uppgiften att förstå hur det är att leva i en värld där hela ens existens står på spel inför mannens blick. Där varje rörelse iakttas och bedöms. Där dygden är allt och utrymmet begränsat.

Med luktsaltet i fickan och broderi-bågen som vapen intar de 1800-tals-salongens trånga universum. I en lekfull och drastiskt humoristisk föreställning berättar de Jane Austens mest älskade historia.

Stolthet och fördom är ett gästspel av Teater Halland.

Promotion bild till Teater Hallands nytänkande uppsättning av Jane Austins Stolthet och Fördom. Fem män i georgisk kostym ligger i en himmelssäng.
Promotion bild till Teater Hallands nytänkande uppsättning av Jane Austins Stolthet och Fördom. Fem män i georgisk kostym står i en vacker sal med äldre kristallkrona.
Affisch bild till Teater Hallands nytänkande uppsättning av Jane Austins Stolthet och Fördom. Fem män i georgisk kostym står i en växtfylld arkad.

Jesper Gester, Petter Heldt, Rasmus Johansson, Acaymo Luis Valdes, Morten Vang Simonsen

Av: Jane Austen
Översättning: Gun-Britt Sundström

Dramatisering och regi: Anna Sjövall
Scenografi och kostym: Karin Dahlström
Ljusdesign: Joakim Qvarforth
Maskdesign: Tove Eneroth
Koreografi: Camilla Ekelöf

Affisch bild till Teater Västernorrlands föreställning Hitta Hem. Huvudrollsinnehavaren Gisale Nilsson sitter vid ett bort med en hög judiska skor och sin mammas gamla brev och dokument.

Teater

Hitta hem

Nypremiär 1 november

Läs mer
Bild underifrån på grufflig man med skinnjacka i skogen

Teater

Ormens väg på hälleberget

MAT & TEATER

Läs mer
Man i kostym med ett munspel instoppat i munnen.

Teater

Om konsten att underhålla

MAT & TEATER

Läs mer